25/01/2019 Jornada: 10 anys innovant en el sector tèxtil.

Reflexió personal abans que res:

Hem de sortir, participar i viure per poder avançar. Estem enclaustrats en un model d’indústria que vàrem abandonar fa 15 anys per dedicar-nos a la docència i ara mateix no te res a veure amb les doctrines empresarials actuals.

Va haver una frase de la xerrada que em va copsar:

             SI NO PENSAIS EN EL FUTURO NO LO TENDREIS

Hem d’actualitzar currículums introduint a totes les assignatures la vessant se sostenibilitat i guardant unes hores pels últims avenços tecnològics .

Un exemple: podem dedicar hores a explicar la curtició de les pells, però quan els nostres alumnes vagin a l’empresa no trobaran el material del que els hi hem parlat. La nostra classe magistral ja  esta en un museu.  Els biomaterials i les creacions a partir de cadenes genètiques estan a l’ordre del dia i son les matèries primeres de la majoria de les empreses del sector.

De la mateixa manera ens passarà amb el Patronatge, hem de controla les noves tendències el ZeroWaste o el Patronatge cinètic i les tecnologies digitals.

I hem de ser nosaltres, no ens podem amagar rere el currículum confeccionat fa 20 anys pel departament d’educació i inspirat en un model d’indústria que no te res a veure amb el que els va inspirar.

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats educatives, General, Jornades Tècniques, Projectes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.